مدرس و مشاور انگیزشی معصومه مهرعلی

جذب ثروت، سلامتی، آرامش، روابط عالی

چگونه از استرس رهایی یابیم؟

  • مععصومه مهرعلی
  • شنبه ۲۵ آبان ۹۸
  • ۰۹:۳۵

 

راههای رهایی از استرس شغلی

 

استرس شغلی در حد متعادل و به میزان کم، می‏تواند مانند یک موتور متحرکه عمل کند. در این‏صورت شما را برای حرکت به طرف هدف و موفقیت سوق میدهد. ولی درصورتی که استرس شغلی افزایش یابد، به‏ طوری که از حد طبیعی خویش خارج شود، باید به فکر چاره باشید.

 درصورتی که به استرس شغلی مبتلا هستید، تردید نداشته باشید که این مسئله نشانهی موفقیت شما در شغل‏تان است. برای این که مهم‏ترین عاملی که سبب ایجاد استرس شغلی می‏شود، افزایش مسوولیت ها، پیچیده‏ ترشدن شغل و پیشرفت تکنولوژی است. از طرف دیگر وجود رقبا در بازار کار سبب می‏شود استرس بیشتری به شما وارد شود.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته، افردی که در شغل خویش موفق ‏تر هستند، استرس بیشتری در شغلشان دارند. این اشخاص برای آیندهی شغلی خویش اهداف بلند پروازانه‏ ای را در سر دارند. از طرف دیگر نگران از دست دادن موقعیت خویش و سبقت‏ گرفتن رقبا هستند.

 

معصومه مهرعلی مدرس و مشاور انگیزشی

 

شرایط کاری که ممکن است منجر به استرس شوند عبارتند از:

طراحی وظایفکار سنگین، زمان استراحت کم، ساعتهای کاری طولانی مدت و کار شیفتی، وظایف پر جنب وجوش دائمی و کم اهمیت ، نداشتن مهارت های مورد نیاز و نداشتن حس کنترل بر شرایط

شیوه ی مدیریتعدم همکاری کارگران در تصمیم گیری، ارتباطات ضعیف در سازمان، عدم وجود تدبیر های دوست دار خانواده

رابطه بین اشخاصمحیط اجتماعی بد و عدم وجود پشتیبانی یا کمک از طرف همکاران و ناظران

نقش های شغلی:   توقعات شغلی متضاد یا نامطمئن، مسوولیت زیاد، داشتن سِمت های مختلف

نگرانی های شغلی: عدم وجود امنیت شغلی و فرصت رشد، ترقی یا ارتقاء و تغییرات سریعی که کارگران امادگی آن ها را ندارند

نگرانی های محیطی:  شرایط فیزیکی نامناسب یا پرخطر مثل شلوغی، سروصدا، الودگی هوا یا وضعیت ارگونومیک

 

 راهکار هایی برای رهایی از استرس شغلی و افزایش آرامش

برای کاهش استرس شغلی تواناییهای شغلی خود را افزایش دهید

همانطور که در آغاز صحبت اشاره کردیم، یکی از علل ابتلا به استرس شغلی، وجود رقباست. به هر میزان که رقیبان شما قدرتمندتر باشند، مقدار استرس در شما بیش تر می‏ شود. اما وجود رقبای قوی همیشه هم بد نیست. به دلیل آن که با وجود آن‏ها ‏شما متوجه می ‏شوید که باید در کسب و کار خویش تغییرات مثبتی انجام دهید. ولی اگر استرس شغلی شما بیش از حد شود، قادر به درک نتیجهی مثبت نیستید. در این مواقع به تنها چیزی که فکر می‏کنید، پیشی گرفتن رقبا از شما و شکست احتمالی است.

یک توصیه کاربردی در این مواقع این است که توان‏ کاری و مهارت خویش را افزایش دهید. این تنها راهی است که فاصلهی شما را از رقیبان افزایش می‏دهد. در واقع مهارت و تخصص تنها معیار سنجش شما با رقیبان است. هنگامی که قادر باشید مهارت خویش را افزایش دهید، کسی قادر به رقابت با شما نیست. پس به جای استرس و وقت هدر کردن، به فکر راه‏ چاره باشید.

 

برای کاهش استرس شغلی مدیریت زمان خویش را به دست بگیرید

یکی دیگر از راههای ‏غلبه بر استرس شغلی، مدیریت دوران است. استرس شغلی از افکار منفی ما نشأت می‏گیرد. تا زمانیکه وقت شما آزاد باشد، استرس هم بیش تر می‏شود. برای این که در این مواقع فرصت بیشتری را برای فکر کردن به رویدادهای منفی، شکست و یا ناامیدی دارید. ولی اگر زمان را برای یادگیری، پیشرفت کاری و یا کارهای مورد علاقهی خویش صرف می‏کنید، زمانی برای افکار منفی باقی نمی‏ ماند. در نتیجه استرسی هم ایجاد نمی‏شود.

 

برای کاهش استرس شغلی حرص نزنید

نه در کار و نه در خوردن حرص نزنید. حرص خوردن علاوه بر کاهش تمرکز شما، سلامت جسم، روح و فکرتان را هم به مخاطره می اندازد.

 

معصومه مهرعلی مدرس و مشاور انگیزشی

 

 

کاهش استرس شغلی

 

برای کاهش استرس شغلی خودتان را تنها با خودتان قیاس کنید

هیچ وقت حسرت بالاتر از خودتان را نخورید. سعی کنید به آنهایی که از شما موقعیت بدتری دارنزد هم فکر کنید. شما میتوانید وضعیت خودتان را کنترل کنید ولی افراد دیگر را هم با توان مندی های خودتان مقایسه کنید.

برای کاهش استرس شغلی با اشخاص مثبت ‏اندیش رابطه برقرار کنید

منفی‏ نگری مهم‏ترین عامل ایجاد استرس شغلی است. درصورتی که قادر باشید افکار مثبت را در خویش تقویت کنید، استرش شغلی در شما درمان می‏شود. ولی مشکل اصلی در این است که گاهی فرار از دست افکار منفی آن قدر دشوار می‏شود که هیچ راهی برایتان باقی نمی‏گذارد. در این مواقع تنها راه ‏حل شما این است که با اشخاص مثبت‏ اندیش و آرام رابطه برقرار کنید. دوستی با این اشخاص می‏تواند در تغییر روحیه ‏ی شما اثرات مثبتی بر جا بگذارد. 

برای کاهش استرس شغلی نه گفتن را بیاموزید و نه شنیدن را قبول کنید

رک گویی ممکن است در شروع کسی را نارحت کند ولی در بلندمدت اعتبار و حیثیت را بالا برده و استرس را کم می کند ولی مهم این است که چطور نه بگوییم که افراد دیگر را دچار استرس نکند. توضیح دادن دلایل ونحوه ی  نه گفتن بسیار مهم است. همچنین ظرفیت نه شنیدن از افراد دیگر را هم داشته باشید

برای کاهش استرس شغلی از خودتان مراقبت کنید

هنگامی که استرس کار در عملکرد شغلی و زندگی شخصی مداخله می کند و تأثیرات نامطلوبی بر سلامتی می گذارد، باید کاری انجام دهید. هنگامی که نیازها برآورده شوند، قوی تر و انعطاف پذیرتر خواهید شد. مسایل کوچک میتواند خلق وخو را بهبود بخشند، انرژی را افزایش دهند و باعث احساس کنترل شوند. این مسایل عبارتند از:

ورزش منظم حتی درصورتی که به وظیفه ای روزانه هم تبدیل بشود، باز هم تسکین دهنده ی قوی استرس است. تمرین های هوازی باعث افزایش ضربان قلب و تعریق میشوند ، انرژی را افزایش می‌دهند ، تفکر را شفاف می سازند و ذهن و بدن را اسوده می کنند. ۳۰ دقیقه تمرین هوازی روزانه بسیار خوب است. اما در صورت لزوم میتوانید آنرا به دو یا سه بخش هم تقسیم کنید.

خوردن غذا در وعده های کوچک و مکرر به ثابت نگاه داشتن قند خون، انرژی و تمرکز کمک تان می کند. این کار جلوی تغییرات خلق و خو را می گیرد.

مصرف الکل باعث بیش تر شدن نگرانی ها می شود. نوشیدن الکل به خاطر کاهش استرس شغلی، امکان دارد باعث سواستفاده و اعتیاد شود. سیگار کشیدن در موقع استرس و غرق شدن در کار هم امکان دارد بنظر ارامش بخش باشد، ولی نیکوتین تحریک کننده است و باعث نگرانی بیش تر می شود.

استرس میتواند باعث بیخوابی شود. بیخوابی هم باعث استرس و عدم تعادل احساسی می شود. برای خواب تان زمان بندی داشته باشید؛ هدف تان باید ۸ ساعت خواب در شب باشد.

روابط نزدیک برای غلبه بر دوره های استرس حیاتی هستند. به اشتراک گذاردن احساسات با اعضای خانواده و دوستان، به ویژه بصورت رو در رو، به تسکین استرس کمک می کند.

معصومه مهرعلی مدرس و مشاور انگیزشی

 

برگرفته از سایت بیتوته.کام

  • نمایش : ۵۹۳
  • جذب ثروت،خوشبختی،سلامتی،روابط عالی،رسیدن به آرامش، اعتمادبه نفس، موفقیت،شادی،محبوبیت، عزت به نفس، درمان افسردگی،تکنیکهای شاد زیستن

    معصومه مهرعلی مدرس و مشاور قانون جذب

    معصومه مهرعلی مدرس و مشاور قانون جذب